Linkblog

Ennyien olvassák most

Friss topikok

Koppenhága

A WWF Magyarország blogja a koppenhágai ENSZ klímakonferenciáról. Hírek, érdekességek, elemzések az eseményekről és azok hátteréről egyenesen a helyszínről.

Utolsó kommentek

Kapcsolat

Írjatok nekünk bátran!

koppenhagablog@gmail.com

2009.12.02. 19:20 Ahsbahs Krisztina

28 milliárd dolláros kárt okozhat az olvadás

A világ legnagyobb kikötővárosainak fel kell készülniük arra, hogy a jégsapkák olvadása miatti tengerszint-emelkedés akár 28 milliárd dollárnyi (18 milliárd euró) kárt is okozhatnak 2050-re.

A WWF jelentése szerint, ha a globális átlaghőmérsékelt 2009 és 2050 között 0,5-2 fokkal melegszik fel, akkor elképzelhető, hogy a tengerszint akár fél métert is megemelkedhet, ami hatalmas károkat okozna.

Egy ilyen mértékű növekedés nagyjából 28 milliárd dolláros kárt jelentene a világ 136 legnagyobb kikötővárosának.

A jelenlegi állás szerint valószínűbb, hogy elérjük a 2 fokos felmelegedési küszöböt, mint az, hogy nem. Éppen ezért fontos, hogy Koppenhágában kellően erős megegyezés szülessen.

Most, hogy az USA is konkrét kibocsátás-csökkentési vállalásokkal érkezik majd Koppenhágába, talán ők is elgondolkodnak a vízszint-emelkedés rájuk gyakorolt hatásain. Az USA észak-keleti partjainál ugyanis a tengerszint akár 15 cm-el is magasabb lehet, mint a világátlag, derül ki a tanulmányból.

Itt lehet ma nyerni.

15 komment

Címkék: usa klímaváltozás


süti beállítások módosítása