Linkblog

Ennyien olvassák most

Friss topikok

Koppenhága

A WWF Magyarország blogja a koppenhágai ENSZ klímakonferenciáról. Hírek, érdekességek, elemzések az eseményekről és azok hátteréről egyenesen a helyszínről.

Utolsó kommentek

Kapcsolat

Írjatok nekünk bátran!

koppenhagablog@gmail.com

2009.12.07. 13:20 Benkő Dániel

A Bella Center

A Bella Center a konferencia helyszíne. Egy hatalmas konferencia-központ Koppenhága külvárosában.

Sajnos nem lehet az egész épületet egyben lefotózni. Egyszerűen túl nagy, vagy kellene mellé egy toronyház, vagy egy repülő, ahonnan belátni az egészet. Az épületegyüttes, alacsony épületekből áll, amik hatalmas területen terülnek el. Magában az épületben majdnem 40 helyszínen folyik a tanácskozás 15.000 résztvevővel, úgyhogy képzelhetitek, mekkora.

 

Az egész egyébként kint van Koppenhága külvárosában, olyan, mintha Budapesten valahol az Örs vezér tere után lenne. A Bella Center környékén amúgy nincs semmi, csak néhány hihetetlenül technokrata lakó- és irodaépület, nomeg a futurisztikus koppenhágai metró megállója. A metróról majd még fogok írni.

Az épület környéke magán viseli a megtervezett városok, városrészek minden tipikus jellemzőjet: hatalmasak a távolságok és az egész eléggé embertelen, hideg.

Az biztos, hogy ha itt balhé lesz, akkor a tüntetőknek elég nehéz dolga lesz. A legfontosabb, metró felőli bejáratnál egyik oldalról a Bella Centert védő végeláthatatlan kordon húzódik, vele párhuzamosan pedig egy ugyanilyen hosszú vizesárok, ami gondolom a egyfajta modern építészeti megoldás akar lenni. Ha itt valaki randalírozni akar, akkor mindenképpen beszorul a két akadály közé, az pedig taktikai szempontból biztos nem jó...

1 komment

Címkék: video zavargás cop15 bella center


süti beállítások módosítása