Linkblog

Ennyien olvassák most

Friss topikok

Koppenhága

A WWF Magyarország blogja a koppenhágai ENSZ klímakonferenciáról. Hírek, érdekességek, elemzések az eseményekről és azok hátteréről egyenesen a helyszínről.

Utolsó kommentek

Kapcsolat

Írjatok nekünk bátran!

koppenhagablog@gmail.com

2009.12.10. 19:30 Benkő Dániel

Karbonsemleges konferencia

A koppenhágai tárgyalásokat szeretnék teljesen karbon semlegessé tenni, így a várható 40.500 tonna szén-dioxid kibocsátást ellensúlyozni fogják.

A dán kromány, a Világbank és Banglades együttműködésének eredményeként Dhaka-ban fognak lecserélni már régen elavult, rendkívül szennyező téglaégető-kemecéket. 20 teljesen új, energiahatékony égetőt állítanak majd üzembe, melyek a számítások szerint több mint 50.000 tonna CO2 kibocsátást spórolnak majd meg évente. Ezzel nem csupán a globális kibocsátást csökkentik majd, de hozzájárulnak a város levegőminőségének javításához is, mely az egyik legszennyezettebb a Földön. A dán kormány 700.000 Eurót különített el a projekt megvalósítására.

Ezen felül a dán kormány további intézkedéseket is tett, hogy Koppenhága minél kevesebb környezeti terhelés mellett bonyolíthassa le a tárgyalásokat.

A konferencia helyszínéül szolgáló Bella Centeren olyan átalakításokat végzett, melynek eredményeképpen az épület most 20%-al kevesebb CO2-t bocsát ki, mint korábban.

A hotelek tulajdonosait arra kérték, hogy bővítsék ki a környezetbarát szobáik számát.

A konferencia résztvevőit arra kérik, hogy használják a tömegközlekedési eszközöket. Külön buszjáratokat indítanak a városból egyenesen a Bella Centerhez.

Ahogyan arról már egy korábbi bejegyzésben szó volt, konferencia résztvevői nem kapnak majd felesleges ajándékokat, helyette 11 fiatal ösztöndíjára fordítják a pénzt.

A mai nyerő szó a "karbonsemleges". Aki harmadiknak küldi el a koppenhagablog@gmail.com címre, azé a mai  ajándékcsomag.
 

7 komment

Címkék: játék széndioxid koppenhága cop15 dánie bella center


süti beállítások módosítása