Linkblog

Ennyien olvassák most

Friss topikok

Koppenhága

A WWF Magyarország blogja a koppenhágai ENSZ klímakonferenciáról. Hírek, érdekességek, elemzések az eseményekről és azok hátteréről egyenesen a helyszínről.

Utolsó kommentek

Kapcsolat

Írjatok nekünk bátran!

koppenhagablog@gmail.com

2009.12.11. 18:20 Benkő Dániel

Vihar előtti csend

Holnapra, december 12-re több demonstrációt is bejlentettek Koppenhágába. Már most mindenki erről beszél, sok helyen osztanak szórólapokat, melyekben arra szólítanak fel, hogy legyünk ott holnap.

A belvárosban egyre több helyen látni bukósisakos rohamrendőrőket, rendőrségi kisbuszokat. Több helyen láttuk, amint emberekkel kipakoltatták hátizsákjukat, hogy ellenőrizzék, mi van náluk.

A koppenhágai rendőrség a következő felhívást tette közzé:

Törvény és rend Koppenhágában

 

A koppenhágai rendőrség számára igen fontos, hogy a Klímakonferencia nyugodt és békés körülmények között folyjon. Emiatt a demonstrációkra és nyilvános megmozdulásokra vonatkozó szabályok és korlátozások az alábbiakban olvashatók.

 

Dániában szabadon lehet demonstrálni. Ez azt jelenti, hogy kivétel nélkül mindenkinek jogában áll fegyvertelenül összegyűlni másokkal. Mindemellett viszont a szabadtéri győlések betilthatók, ha félelmet keltenek, vagy veszélyt jelentenek a törvényes rendre.

 

A demonstrációkról és más megmozdulásokról legalább 24 órával azok kezdete előtt korábban értesíteni kell a koppenhágai rendőrséget.

 

Zavargás esetén a rendőrség csak akkor lép közbe (ha nem éri támadás), ha a résztvevőket a Királynő és a törvény nevében háromszor felszólították, hogy oszoljanak fel, és a felszólítás hatástalan marad.

 

Olyan megmozdulásoknak, melyek megzavarják a közrendet, nincs helye.

 

Bűncselekménynek minősül a tömeget felbujtani, hogy személyek vagy azok tulajdona ellen forduljon, vagy azzal fenyegessen.

 

Dániában a nyilvános rendezvények és demonstrációk résztvevői nem viselhetnek maszkot. Tilos az arcot eltekarni egészében vagy részben kapucnival, maszkkal, festéssel vagy bármilyen más módon, ami megakadályozhatja az azonosítást.

A nyerő szó ma a "politi". Aki harmadiknak küldi el nekünk a koppenhagablog@gmail.com címre, azé a mai ajándékcsomagunk.

1 komment

Címkék: rendőrség zavargás demonstráció koppenhága


süti beállítások módosítása