Linkblog

Ennyien olvassák most

Friss topikok

Koppenhága

A WWF Magyarország blogja a koppenhágai ENSZ klímakonferenciáról. Hírek, érdekességek, elemzések az eseményekről és azok hátteréről egyenesen a helyszínről.

Utolsó kommentek

Kapcsolat

Írjatok nekünk bátran!

koppenhagablog@gmail.com

2009.12.16. 16:09 Ahsbahs Krisztina

A Bella Center kulináris titkai

A Bella Centerben arra is odafigyelnek a szervező, hogy az éhes résztvevők ellátása minél környezetkímélőbb legyen. Ennek megfelelően az ételek 65%-a organikus (bio) és szezonális termék, melynek alapanyagait igyekeztek minél közelebbről beszerezni, hogy a szállítás a lehető legkisebb mértékben szennyezze a környezetet.

A „Climate Kitchen” (Klíma Konyha) dolgozók elmondták, hogy az organikus hús beszerzése nagyobb gondot jelentett, mint a zöldségeké. Már egy évvel ezelőtt meg kellett rendelni az organikus alapanyagokat ahhoz, hogy megfelelő mennyiségben álljanak rendelkezésre.
A konferencia központban két állandó, és tíz ideiglenesen a klímakonferenciára felépített konyha várja a falatozni vágyókat. A két hét alatt a résztvevők mintegy 10.000 organikus csirkét, 50 tonna krumplit, 2 tonna kuszkuszt és öt tonna halat fognak elfogyasztani, melyet 100 séf készít el és 400 pincér szolgál fel.

A menüt úgy állították össze, hogy a világ minden tájáról érkezők változatos ízléséhez és vallási szokásaihoz a lehető legjobban alkalmazkodjanak. Ezen felül igyekeztek minél több szezonális dán terméket felhasználni, hogy a konyha is hozzájáruljon a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez.

Az italok tekintetében a konferencia központban nem lehet üveges vizet vásárolni, hogy a hulladék mennyiséget minimalizálják, cserébe ingyen fogyasztható a kiváló minőségű dán csapvíz az ivókutakból. Természetesen organikus üdítőkből és fair trade teából és kávéból is nagy a választék.

komment


süti beállítások módosítása