Linkblog

Ennyien olvassák most

Friss topikok

Koppenhága

A WWF Magyarország blogja a koppenhágai ENSZ klímakonferenciáról. Hírek, érdekességek, elemzések az eseményekről és azok hátteréről egyenesen a helyszínről.

Utolsó kommentek

Kapcsolat

Írjatok nekünk bátran!

koppenhagablog@gmail.com

2009.12.16. 18:00 Ahsbahs Krisztina

Föld Órája Koppenhágában

Talán mindenki emékszik még a a Föld Órájára, amikor márciusban egy órára világszerte lekapcsoltuk a villanyt otthonainkban, üzleteinkben, éttermeinkben, sőt olyan ikonikus épületeinek díszkivilágításai is kihúnytak, mint az Eiffel-torony, a Sidney-i Operaház vagy a Golden Gate híd. Azért tettünk így, hogy egy látványos közös globális akcióval hívjuk fel az emberek figyelmet az éghajlatváltozásra és annak várható veszélyeire.

Ma este egy órára – a Föld Órájára – Koppenhága ismét elsötétül. A villanyok lekapcsolásával a város a 2009-es globális Föld Órájára szeretné emlékeztetni a klímatárgyalások résztvevőit, amikor is 88 ország és több mint 4000 város fényei hunytak ki. Az emberek ezzel egyértelmű üzenetet küldtek: hatékony megelőző intézkedéseket sürgetnek, hogy elkerüljük a globális klímakatasztrófát. Koppenhága most egymaga szeretné visszaidézni ezt a jeles eseményt. Így válik egy város egy millió lakosa a világ 6,7 milliárd emberének nagykövetévé.

Ahogy Koppenhágai fényei lassan kialszanak, úgy gyulladnak majd fel sorban a gyertyák fényei, melyek e globális üzenet hírnökei. A város központjában gyerekek fognak felvonulni lámpásokkal, melyek a Föld Órája Lampionos Akciót szemléltetik majd. Több ezer embert várnak a város főterére aznap, és a világ minden táján összegyűlnek makd az emberek otthonuaikban, irodájukban, vagy akár egy parkban, hogy a tárgyalás végeredményéről hírt kapjanak.

A koppenhágai Föld Órája az eredeti, globális Föld Órája kicsinyített másaként szolgál, hogy az akkori milliós részvételt újra felidézzük, és egy óriás kivetítőn szembesítjük a világ vezetőit az adatokkal. Reméljük, nem hiába.

Kapcsoljátok le Ti is a villanyt otthon!

11 komment

Címkék: koppenhága föld órája


süti beállítások módosítása