Linkblog

Ennyien olvassák most

Friss topikok

Koppenhága

A WWF Magyarország blogja a koppenhágai ENSZ klímakonferenciáról. Hírek, érdekességek, elemzések az eseményekről és azok hátteréről egyenesen a helyszínről.

Utolsó kommentek

Kapcsolat

Írjatok nekünk bátran!

koppenhagablog@gmail.com

2009.12.16. 13:15 Benkő Dániel

Zavargások a Bella Centernél

Ma reggel az előzetes figyelmeztetéseknek megfelelően tiltakozók egy csoprtja megpróbált bejutni a konferenciának helyet adó Bella Centerbe.

A dán rendőrség felkészült a rendzavarókra, és hatalmas erőkkel vonult ki a helyszínre. A hírek szerint a tüntetők többször is megpróbálták áttörni a rendőrség vonalait, de a rendőrök gumibotokkal verték vissza őket, könnygázt is bevetettek.

11 óra 30 körül a központból nemzeti és civil delegáltak nagyobb csoportja távozott, és próbált meg csatlakozni a tüntetőkhöz, de ezt a rendőrök megakadályozták.

A hírügynökségi jelentések szerint több száz embert tartóztattak le.

A központban már most rengeteg kormány- és államfő tartózkodik, így a biztonsági személyzet és a rendőrök biztosan mindenáron meg fogják akadályozni, hogy olyan személyek jussanak be az épületbe, akiknek erre nincs engedélye. A központ belső területét egyébként nem a dán rendőrség biztosítja, hanem az ENSZ saját biztonsági szolgálata, akik az Egyesült Államokból érkeztek.

A zavargások miatt egyébként most szinte lehetetlen be- és kijutni a konferenciára és a konferenciáról, ami tovább nehezíti az amúgy is egyre inkább elakadó tárgyalásokat.

komment

Címkék: zavargás ensz bella center


süti beállítások módosítása