Linkblog

Ennyien olvassák most

Friss topikok

Koppenhága

A WWF Magyarország blogja a koppenhágai ENSZ klímakonferenciáról. Hírek, érdekességek, elemzések az eseményekről és azok hátteréről egyenesen a helyszínről.

Utolsó kommentek

Kapcsolat

Írjatok nekünk bátran!

koppenhagablog@gmail.com

2009.12.18. 17:40 Benkő Dániel

Frissítve: Helyzetjelentés

UPDATE: 6 órakor bejlentették, hogy egyelőre nincs bit bejelenteni, dolgoznak tovább. Közben úgy tudjuk, a kiszivárgott anyag újabb tervezete gyengébb, mint a legutolsó általunk ismert változat. Információink szerint a végére odatettek három oldalnyi táblázatot az egyes országok vállalásainak.

Este 6 órakor elvileg vége a konfereciának, most azt lehet tudni, hogy Ban-Ki-moon, az ENSZ főtitkára megkérte az államok vezetőit, hogy maradjanak éjszakára, hogy megszülethessen a megállapodás.

Továbbra is él a szóbeszéd, hogy az Európai Unió önkéntesen vállalni fogja a 30%-os kibocsátáscsökkentést 1990-hez viszonyítva 2020-ig, függetlenül a többi állam vállalásától.

UPDATE: Van, ahol ezt cáfolják.

Luiz Ignacio Lula da Silva, Brazília elnöke bejlentette, hogy országa, a fejlődő országok közül elsőként, hajlandó beszállni a szegény országokat segítő klímalapba.

"Ezt nem mondtam otthon, és nem mondtam az itteni csapatunknak sem, de ha szükséges, Brazíla kész pénzzel segíteni más államokat. Készen állunk részt venni a finanszírozási rendszerben. - Ha sikerül globális egyetértést kialakítani ma itt, Koppenhágában."

 

3 komment

Címkék: európai unió kibocsátás tárgyalások fejlődő országok ban ki moon


süti beállítások módosítása