Linkblog

Ennyien olvassák most

Friss topikok

Koppenhága

A WWF Magyarország blogja a koppenhágai ENSZ klímakonferenciáról. Hírek, érdekességek, elemzések az eseményekről és azok hátteréről egyenesen a helyszínről.

Utolsó kommentek

Kapcsolat

Írjatok nekünk bátran!

koppenhagablog@gmail.com

2010.01.21. 09:33 Benkő Dániel

Egy hónappal később

Először is elnézést a hosszú szünetért! A mai napon felkerült az összes nyertes neve, az ajándékok be vannak csomagolva, nemsokára postázzuk őket. Koppenhágából hoztunk némi szóróajándékot, ezekből igyekszünk küldeni mindenkinek valamit.

Alig egy hét múlva letelik a határidő, január végig az egyes országoknak jelezni kell, hogy csatlakozni kívánnak-e a Koppenhágai Egyezséghez, és ha igen, akkor mekkora mértékben kívánják csökkenteni kibocsátásaikat.

A hét elején Brüsszelben azt hallottam, az Európai Unió csatlakozik az Egyezséghez, bár ezt eleinte sokan nem vették biztosra. Bár az EU jogilag is kötelező egyezményt akart, és az Egyezség nem ilyen, illetve sokan megkérdőjelezik, hogy egyáltalán értelmezhető-e jogilag, mindenesetre a nem hivatalos vélemény szerint "a semminél több".

Bízunk benne, hogy a határidőig minél több ország fog csatlakozni, és ambiciózus vállalásokat is fogunk látni.

Úgy döntöttünk, hogy a blog nem ér véget, a továbbiakban is időről időre beszámolunk a koppenhágai konferencia és az Egyezség utóéletéről.

komment

Címkék: európai unió koppenhága


süti beállítások módosítása