Linkblog

Ennyien olvassák most

Friss topikok

Koppenhága

A WWF Magyarország blogja a koppenhágai ENSZ klímakonferenciáról. Hírek, érdekességek, elemzések az eseményekről és azok hátteréről egyenesen a helyszínről.

Utolsó kommentek

Kapcsolat

Írjatok nekünk bátran!

koppenhagablog@gmail.com

2009.12.07. 12:10 Benkő Dániel

Elkezdődött

10 órakor hivatalosan is elkezdődött a konferencia. A Bella Center (a konferencia helyszíne) bejáratánál igazi karneváli hangulat alakult ki. Rengeteg ember gyülekezik, mindenki osztogat valamit, mindenkinek van egy üzenete a világnak. Az járókelők találkozhatnak itt civil szervezetek aktivistáival, összeesküvéselmélet-hívőkkel, mutatványosokkal...

Bent a konferencia-központban persze már javában megy a munka. Úgy látszik, még Skandinávia legnagyobb kongresszusi központja is kicsi egy ekkora rendezvénynek. A reggel 10 órai megnyitóra országonként csak 4 helyet tudtak biztosítani. Ez nem sok ahhoz képest, hogy még a mi picurka országunk is 20-25 emberrel van kint.

A hangulat egyébként egyelőre nagyon békés, semmi jele a beígért erőszakos tüntetőknek, bár lehet, hogy ők később érkeznek. Egyébként a dán rendőrök is nagyon nyugadtak, nem foglalkoznak különösebben az összegyűlt tömeggel.

 

3 komment

Címkék: demonstráció koppenhága cop15 bella center


süti beállítások módosítása