Linkblog

Ennyien olvassák most

Friss topikok

Koppenhága

A WWF Magyarország blogja a koppenhágai ENSZ klímakonferenciáról. Hírek, érdekességek, elemzések az eseményekről és azok hátteréről egyenesen a helyszínről.

Utolsó kommentek

Kapcsolat

Írjatok nekünk bátran!

koppenhagablog@gmail.com

2009.12.12. 08:20 Benkő Dániel

Flood

Ma, lesz a Flood, a Föld Barátai nevű szervezet hatalmas akciója. A flood szó azt jelenti, hogy ár, árvíz. Ennek megfelően a koncepció az, hogy a hatalmas embertömeg árvíz módjára fog hömpölyögni Koppenhága utcáin, ezzel jelezve a nemzetek vezetőinek, hogy az emberiség változást akar.

Az emberfolyam 11 órakor fog indulni Koppenhága egyik nagy teréről, de már azelőtt színes programok várják a résztvevőket. A tervek szerint a tömeg dél és délután 1 óra közöttre a parlament előtti térre ér, ahonna egy órakor hatalmas felvonulás indul az onnan 6 kilométerre levő Bella Centerhez, a tárgyalások helyszínéhez. A szervezők több, mint 30.000 embert várnak. A felvonuláshoz útközben sokezren fognak csatlakozni, például Christianshavn városrészben a christianiai Climate Bottom Meeting résztvevői is.

Természetesen ott leszünk, és mindenről beszámolunk!

Egyébként a rendőrség is készül. Már több tucatnyi embert letartóztatak, főleg a Climate Justice Action nevő szervezet aktivistáit. Ők a jövő hétre a Bella Center megrohamozását ígérik. Érdemes tudni, hogy a központot nem a dán rendőrség biztosítja, hanem az ENSZ főleg amerikaiakból álló biztonsági szolgálata, akik valószínűleg nem fognak örülni a támadásnak, miközben többtucatnyi ország vezetője lesz az épületben.

A városban már most nagyon sok helyen látni rohamrendőröket, a főbb tereken mindenhol ott vannak, és gondolkodás nélkül átvizsgálják a nekik gyanús egyéneket.

5 komment


süti beállítások módosítása