Linkblog

Ennyien olvassák most

Friss topikok

Koppenhága

A WWF Magyarország blogja a koppenhágai ENSZ klímakonferenciáról. Hírek, érdekességek, elemzések az eseményekről és azok hátteréről egyenesen a helyszínről.

Utolsó kommentek

Kapcsolat

Írjatok nekünk bátran!

koppenhagablog@gmail.com

2009.12.18. 16:35 Ahsbahs Krisztina

Pavilonokat állítottak fel a civil szervezetek kint rekedt képviselőinek

A Bella Center kiállítóstandjai megüresedtek. Több pavilonra is kiragasztottak plakátokat az alábbi szöveggel:

„Hogyan dönthettek rólunk nélkülünk? A civil szektort eltávolították a tárgyalásokról.”

A civilek képviselőire továbbra is érvényesek a belépési korlátozások, azaz csak az léphet be a Bella Center területére, aki a hivatalos belépőkártyáján felül rendelkezik úgynevezett másod-belépővel is. A korlátozásra biztonsági okokból volt szükség, a szervezők többször is hangsúlyozták, hogy nem akarják kizárni a civil szektort és természetesen az sem céljuk, hogy megtörjék a tárgyalások transzparenciáját.

A dán kormány és a People’s Climate Action elnevezésű dán ernyőszervezet ezért felállított a városban két olyan helyszínt is, ahonnan a civilek követhetik az eseményeket. A pavilonokban óriás kivetítőn lehet nézni az élő közvetítéseket a konferenciaközpontból és ingyenes wi-fi áll az emberek rendelkezésére.

A szervezők azt remélik, hogy a korlátozások ellenére az ide érekezett civil szervezetek képviselői így továbbra is követni tudják majd az eseményeket és el tudják végezni munkájukat.

A civilek továbbra is úgy érzik, hogy jogtalanul rekesztették ki őket.

komment

Címkék: bella center


süti beállítások módosítása