Linkblog

Ennyien olvassák most

Friss topikok

Koppenhága

A WWF Magyarország blogja a koppenhágai ENSZ klímakonferenciáról. Hírek, érdekességek, elemzések az eseményekről és azok hátteréről egyenesen a helyszínről.

Utolsó kommentek

Kapcsolat

Írjatok nekünk bátran!

koppenhagablog@gmail.com

2009.12.15. 15:42 Ahsbahs Krisztina

Gyertyás virrasztás Desmond Tutu-val

Szombaton a Bella Centerben gyertyás virrasztást szerveztek a Nobel-békedíjas Desmond Tutu részvételével. A gyertyás megemlékezéssel arra szerették volna felhívni a figyelmet a mécseseket és lámpásokat tartó résztvevők, hogy a világ egy erőteljes megegyezésre vár. Délelőtt a világ minden kontinensén felvonulást szerveztek, amihez emberek ezrei csatlakoztak, csak Koppenhágában mintegy 100.000-en.

A ceremónián először egy kislány beszélt, akinek egyetlen kérése az volt, hogy szeretné a jövőjét biztonságban tudni. Ezt követően a volt ír elnöknő, Mary Robinson beszélt arról, hogy neki is vannak unokái, akikre egy élhető Földet szeretne hagyni, hiszen a világon minden kisgyermeknek joga van a tiszta, környezeti katasztrófák sorozatától mentes jövőre.

Desmond Tutu arra hívta fel a figyelmet, hogy egyetlen bolygónk van, ha tönkretesszük, nem lesz hová mennünk, és ez alól a fejlett országok sem kivételek. Jogilag kötelező, erőteljes és igazságos megállapodásra van szüksége a világnak, hangsúlyozta többször is.

1 komment


süti beállítások módosítása