Linkblog

Ennyien olvassák most

Friss topikok

Koppenhága

A WWF Magyarország blogja a koppenhágai ENSZ klímakonferenciáról. Hírek, érdekességek, elemzések az eseményekről és azok hátteréről egyenesen a helyszínről.

Utolsó kommentek

Kapcsolat

Írjatok nekünk bátran!

koppenhagablog@gmail.com

2009.12.17. 17:08 Benkő Dániel

Mindenki csak beszél...

A Bella Centerben éppen az állam- és kormányfők beszédei követik egymást, Franciaország elnöke, Nicolas Sarkozy alig pár perce azt mondta, hogy a miénk az utolsó olyan generáció, amelyik még tehet valamit. Az összes vezető hasonló szellemben, hasonló dologról beszél.

Ennek ellenére egyre inkább kétségessé válik, sikerül e a világnak megegyezésre jutnia. A tárgyalások az utóbbi napokban egyre inkább elakadtak, az álláspontok nem közeledtek, hanem sokkal inkább távolodtak.

Az egyesült államok külügyminszetre, Hillary Clinton délelőtt bejelentette, hogy az Egyesült Államok kész beszállni abba az évi 100 milliárd dolláros az alapba, ami a fejlődő országoknak nyújtana segítséget 2020 után gazdaságuk zöldítéséhez. A bejelentés komoly lökést adaott a tárgyalásoknak, sokakban újra felcsillant a remény.

Clinton miniszterasszony hozzátette, hogy cserébe elvárják a támogatandó országoktól, így Kínától is, hogy tegyék átláthatóvá a pénzek felhasználását. Sokak szerint a tárgyalások pénzügyi részének kulcskérédse, hogy az Egyesült Államok és Kína meg tud-e egyezni.

A kibocsátáscsökkentési kérédésekben továbbra sincs áttörés, de a tárgyalások a vezetők beszédei után természetesen folytatódnak.

A hírek szerint Obama elnök már úton van Koppenhágába. Megérkezésétől kezdve valószínűleg ő lesz a rivaldafényben a tárgyalásokon.

A város egyébként ma nagyon csendes. Dermesztő hideg van és hó borítja az utcákat. Aki csak teheti, otthon, vagy valamilyen meleg helyen van.

2 komment

Címkék: kína usa obama sarkozy tárgyalások cop15 bella center klímakonferencia


süti beállítások módosítása