Linkblog

Ennyien olvassák most

Friss topikok

Koppenhága

A WWF Magyarország blogja a koppenhágai ENSZ klímakonferenciáról. Hírek, érdekességek, elemzések az eseményekről és azok hátteréről egyenesen a helyszínről.

Utolsó kommentek

Kapcsolat

Írjatok nekünk bátran!

koppenhagablog@gmail.com

2009.11.28. 11:11 Benkő Dániel

Az ENSZ főtitkára megegyezést sürget Koppenhágában

Ban Ki-moon szerint az elmúlt hetekben néhány ország kibocsátáscsökkentés irányába tett lépése szerint a megállapodás kézzelfogható közelségbe került.

"Meg kell állapodnunk Koppenhágában... Közös célunk, hogy Koppenhágában megszülessenek a stabil alapjai egy olyan jogilag kötelező érvényű megállapodásnak, amelyet már akár 2010-ben is meg lehet kötni."

Mondta az ENSZ főtitkára a Britt Nemzetközösség Trinidad és Tobagoban zajló találkozóján.

A találkozón szintén részt vevő dán miniszterelnök, Lars Lokke Rasmussen, a koppenhágai konferencia házigazdája reményét fejezte ki, hogy a konferencián végre világossá válik ki mennyit hajlandó áldozni a fejlődő országok klímaváltozással kapcsolatos támogatására. A találkozón résztvevő Gordon Brown britt miniszterelnök és Nicolas Sarkozy francia elnök több-milliárdos alap létrehozását javasolta a fejlődő országok támogatása érdekében. Gordon Brown egy 6 milliárd fontos alapról beszélt, ami a fejlődő országok kibocsátáscsökkentési és adaptációs lépéseit segítené és hozzátette:

"A klímaváltozás mára kényszerhelyzetet teremtett, nem várhatunk 2013-ig a tettekkel".

A 9 nap múlva kezdődő koppenhágai konferenciára immár 85 ország első
embere jelezte személyes részvételét és a szám folyamatosan emelkedik.

 

3 komment

Címkék: sarkozy blair rasmussen koppenhága fejlődő országok ban ki moon


süti beállítások módosítása