Linkblog

Ennyien olvassák most

Friss topikok

Koppenhága

A WWF Magyarország blogja a koppenhágai ENSZ klímakonferenciáról. Hírek, érdekességek, elemzések az eseményekről és azok hátteréről egyenesen a helyszínről.

Utolsó kommentek

Kapcsolat

Írjatok nekünk bátran!

koppenhagablog@gmail.com

2009.12.16. 12:48 Benkő Dániel

Árverésre kerül a "klíma asztal"

A világ vezetői nem akármilyen asztal mellett tárgyalhatnak a klímaváltozás kérdéseiről Koppenhágában. Ban Ki-moon szobájában egy óriási, juharfából készült asztalnál egyeztetnek majd.

A különleges darabot Tyge Axel Holm dán design tervező készítette, aki igencsak elhivatott a különféle környezetvédelmi kérdésekben, így az asztal is a természet teljes tiszteletben tartásával készült. A tervező nem titkolt álma volt, hogy a bútordarab a koppenhágai tárgyalások fő kellékévé váljon.

Climate table

A kerek asztal nem kevesebb, mint 5,5 méter átmérőjű (17 méter kerületű) a díszítése pedig szimbolikus motívumot tartalmaz. Az asztal lapjába 1597 lyukat faragott a tervező, melyet egy különleges, vöröses színű trópusi fával töltött ki. A vörös pöttyök a Fibonacci számok (0+1=1, 1+1=2, 1+2=3, 2+3=5 ...) spirális modelljét ábrázolják. Ez a sorozat álatlánosan alkalmazható a népesség növekedésének bemutatására is.

Az asztalt és a hozzá tartozó 21 széket 2010 márciusában elárverezik majd. A remélt bevétel 75.000-100.000 euró, melyet az éghajlatvédelem és egyéb természetvédelmi tevékenységek támogatására fordítanak majd.

4 komment

Címkék: cop15 ban ki moon


süti beállítások módosítása