Linkblog

Ennyien olvassák most

Friss topikok

Koppenhága

A WWF Magyarország blogja a koppenhágai ENSZ klímakonferenciáról. Hírek, érdekességek, elemzések az eseményekről és azok hátteréről egyenesen a helyszínről.

Utolsó kommentek

Kapcsolat

Írjatok nekünk bátran!

koppenhagablog@gmail.com

2009.12.12. 13:32 Ahsbahs Krisztina

Földparádé

Ahogy olvashattátok, Koppenhága városa tele van mindenféle zöld eseményekkel és kiállításokkal a klímakonferencia tiszteletére.

Az egyik, amit mi Földparádénak hívunk a tehénparádé mintájára. Az ötlet ugyanaz. Fogj egy jó ügyet, hagyd alkotni a kreatív embereket ugyanazt az alapkoncepciót használva, majd állítsd ki a városban mindenhol. Az eredmény egy látványos és színes utcai kiállítás.

Ezúttal Koppenhágában a földgömb volt a megmunkálandó alap, melyről a kontinensek kidomborodnak. A golyók 1,5 méter átmérőjűek, és 950 kg a súlyuk. 28 db ilyen glóbusz készült, melyek hol elképesztően színesek, hol elgondolkodtatóak, hol teljesen be vannak horgolva, a lényeg, hogy mindegyik egyedi és mind fontos üzenetet hordoz.

Ismert művészeket kértek fel a világ minden tájáról arra, hogy díszítsék gömbjeiket, inspirálva az embereket, a politikusokat, a társadalmat arra, hogy az életmódunk apró változtatásainak segítségével fékezzék a klímaváltozás hatásait és csökkentsék karbonlábnyomunkat. A kiállításban december 31-ig lehet gyönyörködni a metróállomásokon és a Kongens Nytorv téren.

1 komment

Címkék: széndioxid kibocsátás koppenhága cop15


süti beállítások módosítása