Linkblog

Ennyien olvassák most

Friss topikok

Koppenhága

A WWF Magyarország blogja a koppenhágai ENSZ klímakonferenciáról. Hírek, érdekességek, elemzések az eseményekről és azok hátteréről egyenesen a helyszínről.

Utolsó kommentek

Kapcsolat

Írjatok nekünk bátran!

koppenhagablog@gmail.com

2009.12.03. 08:43 Benkő Dániel

India is előállt egy kibocsátáscsökkentési célszámmal

A Reuters mai jelentése szerint India is hasonló irányban gondolkodik a kibocsátáscsökkentés terén mint Kína. Az Indiai Kormány azt mérlegeli, hogy India vállaljon-e 24%-os javulást karbonintezitása terén 2020-ig 2005-höz képest. Ez nem azt jelenti, hogy kibocsátásait 24%-al csökkentené abszolút mértékben, hanem azt, hogy az egységnyi GDP-re eső üvegházgáz kibocsátását csökkentené negyedével. India becslései szerint 2030-ig az ország 37%-al javíthatja egységnyi GDP-re jutó kibocsátásait. Ezek a számok feltételezik, hogy India 2020-ig 20%-al képes javítani energiahatékonyságát 2007-hez képest.

India ma a világ negyedik legnagyobb üvegházgáz-kibocsátója és mivel a többi nagy szennyező (Kína, USA, Oroszország, Japán) már letett egy-egy kibocsátáscsökkentésre, illetve a kibocsátás-intezitás javításra vonatkozó vállalási számot az asztalra, India az elmúlt hetekben erős nyomás alá került, hogy saját terveit is bejelentse.

 

2 komment

Címkék: kína india széndioxid


süti beállítások módosítása