Linkblog

Ennyien olvassák most

Friss topikok

Koppenhága

A WWF Magyarország blogja a koppenhágai ENSZ klímakonferenciáról. Hírek, érdekességek, elemzések az eseményekről és azok hátteréről egyenesen a helyszínről.

Utolsó kommentek

Kapcsolat

Írjatok nekünk bátran!

koppenhagablog@gmail.com

2009.12.07. 17:10 Ahsbahs Krisztina

Egy bejárat tele üzenetekkel

A Bella Centerbe érkező delegációkat nem akármilyen látvány fogadja majd. A szervezők arra is fektettek hangsúlyt, hogy az ideérkezőket vizuális élményekkel is bombázzák.

Mindjárt a bejáratnál egy olyan kompozíciót helyeztek el, mely – ahogyan a megálmodói elmesélték – azt a törékeny egyensúlyt igyekszik szimbolizálni, amelynek a fenntartásáért küzd a konferencia. Egyensúly az emberi fejlődés és a természeti erőforrások között.

A fehér egyensúly fantázianevet viselő látványkép mészkőből, földből, vízből és fából, azaz kizárólag fenntartható alapanyagokból áll.

Az óriási, fehér mészkőből kirakott kör igencsak összetett üzenetet hordoz az építői szerint. Egyrészt az összefüggő fehér szín megnyugvást, egy kis vidámságot csempész a hideg télbe. Másrészt szimbolizálja a tiszta fehér lapot, azaz a döntéshozók most tiszta lappal indulhatnak neki egy erőteljes megállapodásnak. Sőt, a tervezők még azt is kiemelték, hogy amennyiben esik majd az eső, az a fehér mészkövön átszűrve érkezik majd a talajba, ami így semlegesíti az eső savasságát, melyet nagyrészt a benne oldott szén-dioxid okoz.

 

Itt azonban még korántsem ért véget a tervezők fantáziája. Szintén a konferencia bejáratánál található 3 sekély kis tavacska is, melyek a fénnyel, a komposzttal és ismételten a mészkővel játszanak.

Az egyik tó fenekét mészkővel borították. Szeles időben a tó vize tejfehérré válik, míg nyugodt időben sejtelmes kék árnyékot kap.

A második tavat őszi levelekkel töltötték meg, mely lassan felszívja majd a vizet és a későbbiek folyamán újrahasználható komposzt válik belőle.

A harmadik tavat LED-ekkel világították meg, melyből 18 kicsi szökőkút fúj ki egészen finomra porlasztott vizet, mely így úgy tűnik, mintha felhőket képezne.

A tavakon kívül rengeteg féle fát is ültettek a konferencia területére, melyek a biodiverzitást szimbolizálják.

Az összes ilyen elemet, melyet felhasználnak a konferenciaközpont dekorálására, a konferencia végén visszaviszik azok természetes lelőhelyére, így biztosítva a teljes fenntarthatóságot.

Itt lehet ma nyerni!

Update: Nyereményjátékos link javítva! Elnézést!

4 komment

Címkék: cop15 bella center


süti beállítások módosítása