Linkblog

Ennyien olvassák most

Friss topikok

Koppenhága

A WWF Magyarország blogja a koppenhágai ENSZ klímakonferenciáról. Hírek, érdekességek, elemzések az eseményekről és azok hátteréről egyenesen a helyszínről.

Utolsó kommentek

Kapcsolat

Írjatok nekünk bátran!

koppenhagablog@gmail.com

2009.12.02. 14:40 Ahsbahs Krisztina

A koppenhágai reptér felkészült

Nagyjából 75 államfőre és egyéb VIP vendégre számítanak a koppenhágai Kastrup reptéren a tárgyalások kicsúcsosodásának időpontjában, december 15 körül.

A megszokott ütemű légiforgalomhoz képest ekkor 140-el várnak több repülőt, ami már súrolja a reptér maximális kapacitását.

December 15. 16. és 17-én óránként 10 extra érkezést és indulást kezelnek majd a reptéren. Mindez persze rendkívül szigorú biztonsági előírások mellet zajlik majd, miközben a reptér teljes személyzetét behívták, hogy mindenki készültségben legyen.

A delegáltak a világ egyik legzöldebb repterére érkeznek majd, ahol a felszállások 95%-át úgy bonyolítják, hogy a repülő szépen fokozatosan tud felemelkedni és előbb rá tud fordulni a célállomás irányára, mint ahogyan az megszokott. Ezzel időt és üzemanyagot, így szén-dioxid kibocsátást is spórolnak. Tegyük hozzá, hogy ez azért kivitelezhető, mert a tenger felett senkit sem zavar ha a repülő hosszabban emelkedik és így sokáig zajt bocsát ki. Lakott terület felett ez sajnos nem alkalmazható.

 

6 komment

Címkék: koppenhága


süti beállítások módosítása